Recuperare creante
- Etapa prealabila - Mandat de reprezentare
In acest caz procedura de recuperare creante se va desfasura de catre STYL CONSULTING & ASOCIATII in numele si pe seama clientului, acesta urmand sa achite catre STYL CONSULTING & ASOCIATII onorariul de recuperare creante in conformitate cu contractul de mandat.
- Etapa I – Analiza documentelor
In aceasta etapa se verifica validitatea si corectitudinea documentelor (facturi, contracte, etc.) ce dovedesc creanta, inclusiv a eventualelor corespondente comerciale. Aceasta etapa are rolul de a constata sansele de succes ale procedurilor de recuperare creante, in special a celor judiciare. In plus, se va determina contravaloarea creantei care poate fi recuperata, si se vor calcula penalizari acolo unde este cazul.
- Etapa II – Procedura amiabila
In cadrul procedurii amiabile, debitorul este notificat in scris despre debitul pe care il datoreaza conform procedurii de conciliere, precum si asupra mandatului de reprezentare intervenit (obligatorie conform prevederilor Codului Civil).
Contactarea debitorului se va face atat sub forma scrisa (scrisori, fax) cit si telefonic.
Scopul principal al acestei proceduri de recuperare creante consta, pe langa plata cat mai rapida a debitului, in obtinerea unor garantii de plata (cecuri, bilete la ordin), incheierea unei tranzactii ce va constata recunoasterea debitului care va usura indeplinirea cu succes a unei viitoare proceduri judiciare.
In cursul acestei proceduri clientul Styl Consulting va fi informat in permanenta despre stadiul negocierilor cit si despre continutul tranzactiilor incheiate.
- Etapa III – Procedura judiciara
Procedura judiciara se va desfasura in conformitate cu prevederile procedurii somatiei de plata – o procedura de urgenta – sau in fata instantei arbitrale (in functie de continutul contractelor comerciale).
In urma terminarii cu succes a acestei proceduri STYL CONSULTING & ASOCIATII va intra in posesia titlului executoriu ce va constata in mod definitiv si irevocabil suma de bani ce urmeaza a fi recuperata.
Dupa obtinerea titlului executoriu debitorul va fi contactat in vederea recuperarii pe cale amiabila a debitului, in scopul de evita costurile procedurii de executare silita.
In cazul in care debitorul nu-si executa obligatiile se va trece la executarea silita.Astfel se va contacta un birou de executori judecatoresti si dupa obtinerea aprobarii instantei se va incepe executarea silita astfel: (1) poprire conturi bancare; (2) executare bunuri imobile si (3) executare bunuri mobile – masini, mobila, birotica, etc. in vederea recuperarii creantelor.